Esittely

Koirat

Blogi

Pentueet

Etusivu

 

 

Finby Daim - Danny
s. 7.6.2007

Danny on nuori, lupaava uros jonka vauhti ja tyyli kentällä ovat erinomaiset. Danny on myös esittänyt nuoresta lähtien hyvää linnunkäsittelytaitoa. Danny sijoittui irlanninsettereiden epävirallisessa rotukisassa toiseksi vuonna 2009. Ruotsalainen finaalituomari viehättyi Dannyn esityksiin niin paljon, että sitä odottaa nyt kosiomatka myös Ruotsiin. Daim valittiin rotunsa kauneimmaksi irlannisetteriksi rotujärjestön erikoisnäyttelyssä 2009. Dannyn veli Duracell sijoittui saman vuonna Derby-kilpailussa kakkoseksi ja se on palkittu myös metsäkokeessa. Myös saman veljessarjan Dantosilla on nuortenluokan palkinto kenttäkokeesta.


Daimin sukutausta

Daim on yhdistelmä Irlannin ja Pohjoismaiden parhaita verilinjoja. Emänsä Kokos on tanskantuonti. Se on palkittu käyttökokeissa Suomessa, mutta se on jäänyt sisarustensa varjoon: Kaikki ovat muut pentueesta ovat onnistuneet nousemaan voittajaluokkaan kotimaassaan. Kokoksen isä, irlannintuonti Sheantullagh Glenn on Tanskan käyttövalio. Näyttelyissä Daimin emä Kokos on saanut ERI palkinnon.

Daimin isä on FIN KVA, N KVA M-02, M-04 Douedal's Irwin. Irwin on rotunsa historian toinen käyttövalio Suomessa ja rotunsa ainut sekä Suomen että Norjan käyttövalio. Irwinillä on yhteensä kuusi pentuetta, joista 2 Suomessa, 2 Ruotsissa ja 2 Norjassa. Jälkeläisiä ja jo niidenkin jälkeläisiä kilpailee voittajaluokissa Ruotsissa ja Norjassa. Irwin kuuluu siihen harvalukuiseen joukkoon joka kilpaili voittajaluokassa sekä kenttä- että metsäkokeissa. Näyttelyissä Irwin sai silloisten sääntöjen mukaisesti SA:n (sertifikaatin arvoinen).Irwin nuorena poikasena


Daim oli norjalaisen erikoisnäyttelytuomarin mielestä kaunein reilun 50 punaisen setterin porukasta vuonna 2009.

 


Daim ja omistajansa Tuomas Uusitalo rotukisassa Kauhavalla.


Daimin veli, Kari Kuloveden omistama Finby Duracell sijoittui Derby-kilpailussa kakkoseksi. Isännän työesteen vuoksi lainaohjaajana toimi Harri Huhtala.


Kokos


Douedal´s Irwin


 

 

©Usvakairan