Esittely

Koirat

Blogi

Pentueet

Etusivu

 

 

Kragereden Hjalte
28.06.2007

Isä: DKBRCH DKJCH SJCH Ibber
Emä:Douedal`s Kyra

Hjalten molemmat vanhemmat nousivat voittajaluokkaan kanakoirien kenttäkokeissa alle kolme vuotiaana ja Ibber on jo Tanskan käyttö- ja muotovalio sekä Ruotsin metsästysvalio. Kyrakin on menestynyt varsin mahtavasti Tanskassa, ollen vain muutaman pisteen päässä käyttövalioarvosta.

Kuultuani että Palle Krag oli päättänyt tehdä Kyralla pennut ja kun uroksena vielä käytettiin Ibberiä niin päätin varata ystävilleni pari pentua Suomeen Ahti Heikan ystävällisellä avustuksella. Ollessani Tanskassa pentuja valitsemassa, sain kuulla että yksi pentu oli peruttu ja siitäpä hätäinen soitto kotiin ja sieltä tuli lupa valita kolmaskin pentu Suomeen.

Hjalte on ollut kaikista aikaisemmista koiristani vauhdikkain ja vilkkain. Vaikka se on koti-oloissa varsin rauhallinen niin metsästys tilanteissa löytyy tulisuutta roppakaupalla.

Linnunlöytäjänä ja -käsitteljänä Hjalte on osoittanut olevansa juuri niin hyvä kuin osasin toivoakin. Nouto oli sille varsin helppo kouluttaa ja tiedotustaipumuksetkin tuntuvat olevan vahvana.

Sisarista on Tanskassa palkittu Fenja jo useasti NUO1-tuloksella sekä Deppie on myös palkittu kenttäkokeissa ja noutokokeissa. Ibberin muista pentueista on saavuttanut neljä koiraa NUO1:sen ja kaksi AVO1:sen. Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä näistä junioreista tulee?

Hjalte tietokannassa


Tuloksia:
Kake 11.10.2008 Kurikka NUO3
Koff Open 2008 Kurikka 2.sija


Hjalte Koff Open 2. ja Koff Open-voittaja-08
Håkoya´s C-Spitfire


Hjalte lähdössä hakuun Irish Trialissa-09

 

 

©Usvakairan